Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، پس از اینکه قطعی های اخیر در شبکه تلفن همراه در کانون توجه قرار گرفت، جست وجو برای پیدا کردن منشا این قطعی ها آغاز شد.

وقتی مدیران اپراتورهای موبایل و وزارت ارتباطات، قطعی برق را عامل اصلی اختلال شبکه عنوان می کردند و روی آن اصرار داشتند، حرف و حدیث هایی درباره علل دیگر این اختلال ها به گوش رسید که کم کاری اپراتورها در پیش بینی نکردن باتری در ایستگاه های موبایل برای مواقع قطعی برق را مطرح می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توضیحات علمی و فنی واقعیت های جاری از سوی منابع مطلع در صنعت مخابرات کشور، نقش ارزان کاری اپراتورها در توسعه ایستگاه های موبایل بدون باتری پشتیبان و کم کاری وزارت ارتباطات در نظارت بر عملکرد اپراتورها و سکوت و چشم پوشی روی وضعیت ناپایدار شبکه موبایل کشور محرز شد.

اکنون وزارت ارتباطات گزارشی از آخرین وضعیت پایداری منابع تغذیه پشتیبان سایت های اپراتورها را منتشر و اذعان کرده که نیمی از سایت‌های تلفن همراه در کشور فاقد باتری پشتیبان مناسب هستند.

نیمی از سایت‌های تلفن همراه کشور در وضعیت پایدار ندارند

دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات در معاونت امور پستی، ارتباطاتی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این گزارش را منتشر کرده است.

در این گزارش به صورت تصادفی میزان پایداری باتری‌های پشتیبان در ۱۱۹۷ سایت در کشور در ۹ ماه اخیر سنجیده شده است که از این تعداد سایت، ۵۷۶ سایت در وضعیت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب قرار دارند.

یعنی هم اکنون حداقل نیمی از سایت‌های تلفن همراه در کشور فاقد باتری پشتیبان مناسب هستند. زیرا این سنجش روی سایت های در دسترس تر و در محله های بزرگ تر صورت گرفته و سنجش روی همه سایت های کشور صورت نگرفته است که اگر وضعیت همه سایت ها بررسی شده بود، وضع قطعا به مراتب بدتر بود.

وضع کدام اپراتور خراب تر است؟

طبق اعلام این گزارش، نتایج بررسی و تحلیل گزارش ها و بازدیدهای انجام شده در راستای سنجش میزان پایداری باتری‌های پشتیبان سایت‌های اپراتورها به آنها منعکس شده است.

بررسی سایت های همراه اول نشان داده که از ۵۵۳ سایت بازدید شده، ۲۵۸ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۲۹۵ سایت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب هستند.

بررسی سایت های ایرانسل نشان داده که از ۳۹۷ سایت بازدید شده اپراتور، ۲۰۳ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۱۹۴ سایت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب هستند.

بررسی سایت های رایتل هم نشان داده که از ۱۹۹ سایت بازدید شده، ۱۳۴ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۲۲ سایت فاقد باتری پشتیبان و یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب هستند.

بررسی وضعیت آنتن‌های اپراتور «های وب» نیز از میان ۴۸ سایت بازدید شده نشان می‌دهد که ۲۶ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۲۲ سایت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب هستند.


با توجه به گستردگی بیشتر شبکه همراه اول، تعداد سایت هایی که از این اپراتور مورد سنجش قرار گرفته بیشتر است

شبکه موبایل در کدام استان ها ناپایدارتر است؟

طبق این گزارش، با توجه به آمار و اطلاعات، بیشترین خرابی باتری‌های پشتیبان به ترتیب در استان‌های تحت پوشش منطقه جنوب رگولاتوری (استان‌های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد)، منطقه جنوب شرق (استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بندرعباس) و شمال غرب (استان‌های زنجان، قزوین و گیلان) است.


مدت زمان اختلال در شبکه اپراتورها، بسته به مدت زمان قطعی برق و مدت زمان پایداری باتری های
پشتیبان سایت ها متفاوت است

برآورد وضعیت در کل کشور چیست؟

در این گزارش، شرح وضعیتی از اقدامات صورت گرفته توسط اپراتورها هم ذکر شده است که در آن خوداظهاری اپراتورها در میزان سایت های دارای باتری خراب و سالم دیده می شود. 

به استناد به این آمار، ۳ اپراتور بیش از ۱۳ هزار سایت با باتری خراب در کشور دارند.


جدول وضعیت موجود در اپراتورها در زمینه باطری پشتیبان مراکز و سایت ها را نشان می دهد

چه عوامل دیگری در ناپایداری این روزهای شبکه موبایل در کشور دخیل هستند؟

اما علاوه بر قطعی برق و نبود باتری های مناسب در سایت ها، اپراتورها دلایل دیگری را هم در وضعیت امروز مقصر می دانند.

تاثیر منفی قطعی های مکرر حادث شده برق بر طول عمر باتری های پشتیبان یا همان عدم امکان ریکاوری سریع باتری ها از مهم ترین این دلایل است.
تاثیر دمای هوا روی کارایی باطری ها و افزایش هزینه ها جهت تامین سیستم خنک کننده و خرابی سیستم های سرمایش سایت ها به دلیل مشکلات برق از دیگر دلایل است.
اپراتورها گفته اند که با افزایش هزینه ها و خسارت ها به دلیل خرابی و جایگزینی باتری پشتیبان بر اثر قطعی مکرر برق مواجه شده اند.

فرسوده بودن تجهیزات بخش پاور، هزینه بالای به روزرسانی، نوسازی و نگهداری تجهیزات بخش پاور از دیگر عوامل موثر بر این قطعی ها اعلام شده است.

نقش نظارتی وزارت ارتباطات چه شد؟

اگرچه طبق اعلام این گزارش، نتایج بررسی و تحلیل گزارشات و بازدیدهای انجام شده در راستای سنجش میزان پایداری باتری‌های پشتیبان سایت‌های اپراتورها به آنها منعکس شده است، اما این سوال مطرح می شود که نتیجه این گزارش و انعکاس آن به اپراتور چه بوده است وقتی که وضعیت شبکه تا این حد به مرحله بحرانی رسیده است؟

رگولاتوری در این گزارش مدعی شده که رفع خرابی یا جایگزینی باتری‌های پشتیبان سایت‌ها را از اپراتورهای تلفن همراه پیگیری کرده است و نتیجه این پیگیری ها این بوده که از ۵۷۶ سایت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب، تاکنون مشکل ۱۱۲ سایت رفع شده و رفع خرابی سایر سایت‌ها هم در حال پیگیری است.

این سازمان در گزارش خود آورده که برای پیگیری رفع خرابی یا جایگزینی باطری های پشتیبان سایت ها از طریق مکاتبه و برگزاری جلسه ۳۴ جلسه با اپراتورها برگزار کرده است. معضل در جلسه بودن کارمندان و بروکراسی اداری، یکی از اشکالات همیشگی سیستم اداری کشور بوده است. جلساتی که در اغلب موارد از جمله در این موضوع، مشخص شده که پرتعداد و کم بهره برگزار می شوند.

مانور هم برگزار کردند، وضع شبکه خوب گزارش شد

این سازمان در ادامه گزارش خود به انجام مانور برای احراز آمادگی و بررسی صحت عملکرد منابع پشتیبان سایت ها و مراکز حساس، هم استناد کرده است.
نتیجه این طور گزارش شده که «مانور، دو روز قبل از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شهرهای تهران، مشهد، شیراز و تبریز برگزار شد» و «با توجه به بازدیدهای انجام شده، گزارش منفی در گزارش بازدیدها مشاهده نشد». 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت ارتباطات فناوری اطلاعات تلفن همراه تغذیه قطعی برق سایت بازدید شده فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات تلفن همراه شبکه موبایل قطعی برق استان ها قطعی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۳۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد

مدیرعامل آبفای گیلان از پایداری شبکه آب شرب سالم در روستای نیمه سوخته امامزاده ابراهیم شفت خبر داد و گفت: در اثر آتش سوزی مهیب در روستای امامزاده ابراهیم شفت به جهت پایداری خدمات در ساعات اولیه بعد از حادثه با استقرار اکیپ عملیاتی با لوله‌گذاری موقت و تغییر مسیر آبرسانی، آب سایر نقاط روستا برقرار شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان از پایداری شبکه آب شرب سالم در روستای نیمه سوخته امامزاده ابراهیم شفت خبر داد و اظهار کرد: در اثر آتش سوزی مهیب در روستای گردشگرپذیر امامزاده ابراهیم شفت بخشی از تاسیسات شبکه آبرسانی و انشعابات دچار آسیب شد که به جهت پایداری خدمات در ساعات اولیه بعد از حادثه با استقرار اکیپ عملیاتی با لوله‌گذاری موقت و تغییر مسیر آبرسانی، آب سایر نقاط روستا برقرار و برای استفاده در منطقه وقوع حادثه نیز چ‌ها عدد شیر برداشت عمومی نصب شد. به گفته، در زمان وقوع حادثه آب با فشار کافی در شبکه برقرار و امکان استفاده از شیرهای ثابت آتش نشانی وجود داشت اما به علت شدت و سرعت گسترش حریق امکان استفاده از تعدادی از شیرهای ثابت آتش نشانی محدود شد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان با بیان اینکه در راستای اطمینان از سلامت تامین آب شرب روستا پایش مستمر کمی و کیفی آب توسط اکیپ‌های کارشناسی در حال انجام است، گفت: در پی خسارت وارده، جهت افزایش پایداری تامین آب شرب روستا و بهره مندی مشترکین از آب سالم و بهداشتی نیاز به اصلاح و بازسازی شبکه توزیع و خطوط انتقال به طول ۳ کیلومتر است. به گفته غیاثی، نصب انشعاب آب به تعداد ۱۳۵ فقره و ۱۵ دستگاه شیر آتش نشانی در معابر روستای امامزاده ابراهیم شفت نیز ضرورت دارد.

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور افزایش یافته است
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۹‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۸‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • سارق حرفه‌ای موبایل در بجنورد دستگیر شد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۷‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات